Cementdekvloer verven

Een cementdekvloer verven kan zowel dekkend als transparant. In het laatste geval blijft de structuur van de ondergrond zichtbaar, ook met eventuele kleurschakeringen, maar is de vloer wel optimaal beschermd. Vloeren Coatings adviseerde de eigenaar van een woning die de vloer van een wasruimte afwerkte met een transparante vloercoating.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de cementdekvloer te verven
  • welke producten werden gebruikt voor het transparant coaten van de cementdekvloer
  • hoe het coaten van de cementdekvloer werd uitgevoerd.

Waarom deze cementdekvloer verven?

De klant had in zijn woning een wasruimte van 22,5 vierkante meter met een cementdekvloer. Die wilde hij afwerken. Hierbij was belangrijk dat de vloercoating waterbestendig was en ook bestand tegen de bewegingen van een zware wasmachine. Sterk en waterafstotend, daar ging het dus om. Een andere reden om zandcement te verven was dat zo het verkorrelen van de vloer werd tegengegaan. Als er korrels loskomen, blijft de vloer ruw en versnelt de slijtage. De klant had al eerder gewerkt met producten van Vloeren Coatings, was toen tevreden over het advies en benaderde ons opnieuw.

Een cementdekvloer verven kan met dekkende betonverf en met transparante vloercoating worden behandeld. Kleur en sfeer waren in deze wasruimte geen prioriteit. De klant koos daarom voor een functionele, transparante coating. Vooraf bracht hij wel een primer aan, die aan dezelfde criteria moest voldoen als de toplaag.

Cementdekvloer coaten: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard) of mat.

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

Cementdekvloer coaten

Cementdekvloer verven: de uitvoering

De klant voerde al het werk zelf uit en heeft de vloer van de wasruimte eerst schoongemaakt. Dit is de eerste stap als u een cementdekvloer wil coaten. We raden hiervoor een speciale ontvetter aan, zoals Inno Vloerreiniger. We adviseren ook altijd een vloer van zandcement lichtjes te schuren. Dit kan het best gedaan worden met een parketschuurmachine. Het achterblijvende stof is met een stofzuiger gemakkelijk weg te halen.

Eenmaal schoon en voorbehandeld, bracht de klant de 1-componentsprimer op de cementdekvloer aan. Bij het primeren moet worden gelet op het ontstaan van rolbanen. Als die na het aanbrengen van de eerste laag primer te zien zijn, is een tweede laag nodig. Anders blijven de rolbanen zichtbaar, zelfs na het aanbrengen van de transparante toplaag.

Toen de primer droog was heeft de klant de vloer afgewerkt met de transparante Inno Topcoat 2K. Hij bracht twee lagen aan. Tijdens de werkzaamheden kwam de klant geen enkel probleem tegen. Alles verliep vlot. Voor het primeren en het coaten gebruikte hij de kwasten en rollers die hij had mee besteld.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een cementdekvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies over een vloer van zandcement coaten of een cementdekvloer verven, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier