Betonvloer met vloerverwarming verven

Een betonvloer met vloerverwarming verven: kan dat? Ja, dat is heel goed mogelijk. U moet wel enkele voorzorgsmaatregelen treffen.

Vloerverwarming biedt tal van voordelen. U bespaart op het energieverbruik ten opzichte van een normale verwarming. Dit type verwarming is ook geschikt voor mensen met luchtwegaandoeningen, omdat luchtcirculatie ontbreekt. Een vloer die warm is, voelt ook comfortabeler. Het is afgelopen met koude voeten. U hebt tevens geen last meer van radiatoren of convectoren die stof aantrekken. Ideaal voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor stof.

Meestal komen we vloerverwarming tegen bij tegelvloeren en houten vloeren. U kunt echter ook een betonvloer van vloerverwarming voorzien. Er moet dan wel met een aantal specifieke omstandigheden rekening worden gehouden. De verwarming wordt feitelijk onder het beton aangebracht. Meteen aanzetten na het storten is afgeraden. Het is verstandig om tenminste drie weken te wachten en de vloerverwarming dan langzaam op temperatuur te laten komen.

Betonvloer met vloerverwarming verven: wanneer?

Het is goed mogelijk om een betonvloer met vloerverwarming van een vloercoating te voorzien. Voordat u begint, moet u de vloerverwarming wel uitschakelen. Anders droogt de verf te snel, wat op termijn tot loslaten van de laag kan leiden. U moet er ook zeker van zijn dat het beton droog is. Controleer dit door een plakbandje te bevestigen en dit na 24 uur te verwijderen. Zit er condens aan, moet de vloer verder drogen.

Na het aanbrengen en drogen van de vloercoating kunt u de verwarming weer aanzetten. Doe het rustig aan in het begin. Het is beter voor het drogingsproces om de temperatuur heel geleidelijk te verhogen.

Welke vloercoating voor vloerverwarming?

Indien u kiest voor het verven van een betonvloer met vloerverwarming, is het zaak de juiste betonverf te kiezen. Niet elke verf levert een goede coating op. Kies daarom altijd voor producten die zich bewezen hebben. Onze werkwijzer betonvloer verven vertelt u alles wat u moet weten. Goedkope verf kan snel vergelen als de vloer vaak van temperatuur verandert en dat leidt uiteindelijk tot overschilderen.

Wij adviseren bij vloerverwarming een coating op basis van polyurethaan (ook PU genoemd). Een PU-coating vergeelt niet door warmte en ook niet door zonlicht. Dit is een veilige, kleurvaste oplossing.

Wij hebben vele jaren ervaring in het verven van betonvloeren en delen onze kennis graag met u. Gewoon even uw situatie uitleggen en u krijgt passend en gericht advies. Bel ons voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.