Gecoate betonvloer reinigen

Een betonvloer reinigen waarop een vloercoating is aangebracht is geen al te moeilijke klus. Het moet wel geregeld gebeuren. Beton beschadigt niet snel, maar de toplaag slijt wel. Door regelmatig schoon te maken verlengt u de levensduur en blijft de vloer langer mooi. Hieronder vindt u tips voor onderhoud van vloercoatings op beton.

Wanneer moet u eigenlijk een betonvloer reinigen? Beton is gevoelig voor zuur. Zijn er zure substanties zoals azijn, koolzuurhoudende frisdrank, citroen, kalkoplossers, sinaasappelsap of zoutzuur op de vloer gekomen, moet u deze zo snel mogelijk verwijderen. Wacht niet te lang. Anders kan er een reactie ontstaan tussen het zuur en de kalkhoudende stoffen in het cement, wat tot doffe plekken leidt.

Ook vet is een potentiële boosdoener. Vetvlekken zijn donker en ontsieren met name lichte betonvloeren. Naarmate het beton slijt worden ze minder zichtbaar. Ook op donkere vloeren ziet u vetvlekken minder goed.

Gecoate betonvloer reinigen: tips

Hoe moet u een betonvloer reinigen die voorzien is van een vloercoating?

  • Gebruik voor het schoonmaken van een betonvloer vooral veel water en een natuurlijke, PH-neutrale zeep.
  • Vermijd synthetische,alkalische reinigingsproducten. Die kunnen de kleur aantasten.
  • Gebruik geen schuursponsjes of producten met een schurende component.

Onderhoud vloercoatings: voorkomen is beter dan genezen

Iets om te onthouden: een betonvloer reinigen gaat gemakkelijker als u een goede coating hebt. Hieronder verstaan we een laag vloerverf. U kunt voor allerlei oplossingen kiezen. Een betonvloer coaten zorgt er voor dat het beton waterdicht is, zodat vloeistof niet in de ondergrond kan dringen en schade kan aanrichten. Dit is ideaal voor ruimtes waarin snel wat gemorst wordt.

Ook zijn er coatings in de handel die sterk chemisch resistent zijn. Dit is met name in bedrijfsruimtes vaak een must, waarbij u kunt denken aan fabrieken maar ook autogarages en werkplaatsen. Het aanbrengen ervan leggen we haarfijn uit in onze werkwijzer betonvloer verven.

Een betonvloer reinigen moet altijd weleens, maar als u zorgt voor een deugdelijke vloercoating, voorkomt u al een boel werk. Wij hebben jarenlang ervaring in het behandelen van betonvloeren. Hebt u hierover vragen, hoeft u ons maar te bellen! Ons nummer: +31 (0)6 26 839 279.