Betonlook in de keuken

Een betonlook in de keuken geeft de vloer een industrieel uiterlijk, perfect voor als je houdt van trendy, moderne keukens. Een vloer in betonlook verven is niet moeilijk, maar zoals bij elke vloercoating moeten de instructies goed worden gevolgd.

Met betonlook bedoelen we een transparante vloercoating. Deze is mogelijk op onder meer betonvloeren, anhydrietvloeren, egaline en cementdekvloeren. Hoewel een coating in betonlook doorzichtig is, wordt de ondergrond heel goed beschermd tegen vet, vuil en andere viezigheid. Zeker op keukenvloeren is dat wel zo fijn. Ook is de coating waterdicht.

Een betonlook in de keuken kan ook worden gemaakt door de vloer in een betonkleur te verven. Dit zien we nogal eens bij tegelvloeren. In dit artikel gaat het om transparante vloercoatings. Lees hier meer over tegelverf in de keuken.

Voordelen betonlook keuken

  • Met een betonlook blijft het authentieke karakter van de vloer bewaard. Op het oog lijkt het alsof je op een ruwe vloer woont, maar je geniet wel van alle bescherming die een vloercoating geeft.

  • Transparante coatings zijn heel flexibel. Je kunt ze probleemloos overschilderen en dus een ander kleurtje geven als je de betonlook beu bent. Zelfs een ander type vloerbedekking blijft mogelijk.

  • Vloerverwarming wordt optimaal doorgelaten. Bij gebruik van 2-componentenverf op basis van polyurethaan zal de coating niet vergelen door de warmte.

  • Een keukenvloer in betonlook verven is voordeliger dan andere manieren van afwerken. Denk aan 7 euro per vierkante meter voor een primer en toplaag .

Lees onze werkwijzer over betonlook vloer verven met vloercoatings.

Betonlook in keuken aanbrengen

Voor de coating op de keukenvloer wordt aangebracht, moet de vloer voorbehandeld worden. Gaat het om een nieuwe vloer, dan is schuren altijd aangeraden. Bij cement, anhydriet of egaline gaat dit het best met een parketschuurmachine. Een fijne korrel zoals korrel 120 geeft een goed resultaat. Vloeren die eerder zijn behandeld met een primer of coating, moeten grondig ontvet worden en daarna geschuurd.

Heel belangrijk is het aanbrengen van een hechtlaag. Voor een betonlook in de keuken raden we de Inno Vloerprimer 1K aan. Mochten er na één laag rolbanen zichtbaar zijn, breng dan een tweede laag primer aan. De rolbanen gaan dan meestal weg.

Inno Topcoat 2K Transparant zorgt vervolgens voor de perfecte, duurzame toplaag. Vergelen door UV-straling of vloerverwarming gebeurt niet met deze coating. Een betonlook in de keuken wordt zo sterk, slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Voor vloeren die licht worden belast is Inno Topcoat 1K Transparant een goed alternatief.

Meer weten over betonlook?

Een betonlook in de keuken is binnen enkele dagen te realiseren. Laat hem vervolgens even drogen en je hebt er lang plezier van. Onze handleiding beantwoordt tal van vragen over het werken met vloercoatings.

Nog vragen over over vloeren in betonlook verven? Op zoek naar gericht verfadvies? Bel ons op +31 06 268 392 79.