Grindtegels verven: 5 essentiële tips

Grindtegels verven vraagt extra aandacht. Dat komt door het speciale karakter van terrastegels. Lees daarom onderstaande tips goed door voor je aan de slag gaat.

1. Ga je grindtegels verven, is de voorbehandeling cruciaal. Verf hecht alleen op een schone ondergrond. Buiten hebben tegels veel te lijden. Gebruik daarom de grote middelen om schoon te maken: een hogedrukreiniger of een schrobmachine. Zorg ervoor dat al het mos wordt verwijderd, evenals takjes, blaadjes en tuinafval. Lees meer over voorbehandelen en verven in onze handleiding voor vloercoatings.

2. Zorg voor een goede planning. Terrastegels in de open lucht verf je niet als het slecht weer is. Het moet droog zijn, maar ook niet te warm. Ideaal is een matige temperatuur van 15-20 graden. Een stevige regenbui voor het verven zorgt voor te veel vocht in de tegels, een regenbui direct erna verstoort het droogproces. Let dus op het weerbericht.

3. Gebruik de juiste producten. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar er worden toch verkeerde keuzes gemaakt. Voor een sterk en duurzaam resultaat adviseren we Inno Grindvloer Coating. Dit is een 2-componentenverf waarvan de twee componenten direct voor gebruik gemengd moeten worden. Doe dit met een boormachine op laag toerental. De werkwijzer grindtegels verven vertelt alles over het toepassen.

4. Kies je kleur weloverwogen. Grindvloer Coating is in elke RAL-kleur leverbaar. Houd bij de kleur rekening met de omgeving. Is het een tuin met veel begroeiing, bedenk dan dat de kleuren door de seizoenen veranderen. Een neutrale kleur werkt het beste, maar natuurlijk kun je ook voor speelse effecten kiezen.

5. Denk aan het verbruik. Omdat grindtegels poreus zijn, nemen ze in eerste instantie veel verf op. Het verbruik bij de eerste laag ligt rond 4 m2 per kilo verf. Bij de tweede laag is het rond 7-8 m2 per kilo verf. Houd hier rekening mee bij het bestellen. Voor grindtegels is dus een grotere hoeveelheid nodig dan bij andere vloertypen.

Meer informatie nodig over het verven van grindtegels? Wij vertellen graag welke reinigingsmiddelen en vloercoatings hiervoor geschikt zijn. Bel gerust: 06 26 839 279.