Parket verven kan twee dingen betekenen: een dekkende kleur aanbrengen of de parketvloer verven met een transparante, beschermende coating. Het is allebei mogelijk, mits de juiste producten worden gebruikt. Ook moet aan de voorbehandeling worden gedacht. Onderstaande artikelen geven inzicht in alles wat te maken heeft met parket verven en vloercoatings. Een must voor iedereen die zelf een vloercoating op parket wil aanbrengen. Lees ze dus zeker door.

Parket in nieuwbouw beschermen: wat is het beste?
Parket in nieuwbouw heeft bescherming nodig. Je wilt de vloer immers lang mooi houden. Er zijn twee manieren om parket duurzamer te maken: oliën en coaten. Ons advies: een coating is de beste oplossing.

Onderhoud van parket: hoe je het simpel én mooi houdt
Dat het onderhoud van parket belangrijk is, weten we best. Maar het moet natuurlijk niet te veel tijd kosten. Bovendien is het een heel gedoe om steeds meubels te verplaatsen. Hier is een handige tip.

Parketvloer schuren: zo doe je dat
Parket schuren doe je meestal als voorbehandeling voor een verfklus. Parket verven met vloercoatings is dan ook heel goed mogelijk. Zonder voorbehandeling neem je echter een risico.

Parket in de olie zetten: er is een alternatief
Parket oliën is een manier om de parketvloer mooi te houden en te beschermen tegen vuil, vet en beschadigingen. Het is een relatief goedkope en gemakkelijke oplossing. Maar er kleven nadelen aan.

Werkwijzer en vloercoating voor parket verven
Dé stap-voor-stap handleiding voor parket verven en parketvloeren coaten. Inclusief productkeuze en handige tips voor voorbehandeling en planning.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt alle vragen over vloercoatings en het verven van parketvloeren. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.