Zeven vragen over een zwembad verven

Zeven vragen over een zwembad verven

Wilt u in de zomervakantie zwemmen in een mooi zwembad? Dan is het nu de tijd om uw zwembad te verven. Vloeren Coatings levert producten voor zowel nieuwe als eerder behandelde zwembaden. De volgende zeven vragen en antwoorden helpen u op weg.

1. Welk merk wordt aanbevolen voor het verven van zwembaden?

Vista zwembadverf wordt alom aanbevolen als hét merk voor coatings in zwembaden, vijvers en bassins. Terecht, want de producten van dit merk zijn hoogstaand in kwaliteit en gemakkelijk verwerkbaar. Vloeren Coatings levert Vista uit voorraad.

2. Hoeveel soorten zwembadverf zijn er beschikbaar?

Er zijn drie soorten zwembadverf beschikbaar: de gewone zwembadverf (chloorrubber, prima voor beton), Vista Basecoat (acrylaat polyurtehaan, hoogwaardige 2-componentenverf, ook voor tegels) en Zwembad Topcoat (eindlaag in zwembaden van polyester en beton).

3. Hoe kan ik een zwembad met een bodem van onbehandeld beton verven?

Dit kan met chloorrubberverf (1-componentsverf voor zwembaden) of PU-zwembadverf (2-componentencoating zoals Basecoat en afgewerkt met Topcoat). Altijd minimaal twee lagen aanbrengen op een schone ondergrond. Werk niet in de volle zon, maar op een rustige droge dag met matige temperaturen.

4. Hoe krijg ik het beste resultaat als ik een niet eerder behandeld betonnen zwembad verf?

De ondergrond moet minimaal vier weken oud zijn, en een vochtscherm moet aan de buitenzijde van het bad worden aangebracht. Ook moet een eventuele cement-slikhuid worden verwijderd en moet de ondergrond schoon en droog zijn.

5. Hoe kan ik een eerder geverfd zwembad opnieuw verven?

Voor zwembaden eerder geverfd met chloorrubbercoating, moeten losse of niet-hechtende lagen verwijderd worden met thinner voordat nieuwe verf (eventueel verdund) wordt aangebracht. Voor het opnieuw verven van zwembaden met polyurethaancoating wordt aanbevolen om het oppervlak grondig te reinigen en eventuele losse coatingdelen te verwijderen. Thinner werkt niet op PU-coatings.

6. Hoe moet ik een zwembad met polyester ondergrond voorbereiden op het verven?

De ondergrond moet eerst grondig worden schoongemaakt. Bij nieuw polyester wordt aanbevolen om eerst de lossingslagen af te wassen met Südwest Verdunning V33 en daarna glimmende delen dof te schuren.

7. Wanneer is het veilig om weer te zwemmen na het verven van een zwembad?

Het zwembad kan pas weer worden gevuld met water na twaalf droge dagen achter elkaar.

Hier vindt u al onze producten voor het verven van zwembaden.

Meer weten over het coaten van zwembadvloeren? Bel ons voor vrijblijvend advies: +31 (0)6 26 839 279.