Zwembad verven? Doe het voor de zomer begint!

Zwembad verven? Doe het voor de zomer begint!

De zomer komt eraan: het moment om het zwembad te verven. Het coaten van een zwembad vergt best wat tijd, en is sterk weersafhankelijk. Daarom raden we aan dit zo snel mogelijk te doen. Wie in het voorjaar een zwembad verft, kan er in de zomer extra van genieten.

Een eigen zwembad wordt steeds populairder. Zeker in de coronatijd besloten veel mensen dat een bad in de tuin zijn voordelen heeft. Maar zwembaden hebben best veel te lijden. Buiten staan ze bloot aan de elementen en ook water kan de bodem en de wanden aantasten. Goed onderhoud kan de levensduur echter aanzienlijk verlengen. En een pas geverfd zwembad ziet er mooier uit. Dat zwemt ook lekkerder.

Hebt u een ouder zwembad, raden we aan om eerst de ondergrond nauwgezet te controleren op beschadigingen. Ook is het aanbevolen om oude lagen zwembadverf weg te halen. Dit kan door zandstralen en etsen. Met vochtbestendige vulmiddelen herstelt u kleine beschadigingen.
Uiteraard is grondig schoonmaken een must. In een leeg zwembad kan vooral veel tuinafval terechtkomen. Dit opruimen is best een karwei, want de wind kan steeds weer nieuwe takjes en blaadjes aanvoeren.

Zwembadverf

Vloeren Coatings heeft gespecialiseerde producten in het assortiment voor het verven van zwembaden. Heel bekend is chloorrubberverf. Deze is oplosbaar met thinner. Een alternatief is de niet oplosbare PU-coating. Vloeren Coatings vertrouwt hierbij op de producten van Vista, al vele jaren de top op dit gebied.
Plan alles goed. Let op de weersverwachting: regenachtig weer is absoluut ongeschikt. Rustig en droog lenteweer met een aangename temperatuur tussen 10 en 20 graden is ideaal. Na het schilderen moet u zeker 12 droge dagen wachten voordat u het zwembad vult met water. Het is dus even opletten hoe u alles doet, maar daarna is het ook echt genieten!


Hier ziet u een voorbeeld van een klant die op onze adviezen vertrouwde. Vloeren Coatings helpt u graag verder bij het kiezen van de juiste coatings voor uw zwembad. Bel ons voor persoonlijk advies: +31 (0)6 26 839 279.

Zwembad verven met Vista coating