Bij vloertegels verven komt meer kijken dan vloercoating aanbrengen. Tegels kunnen geverfd worden, maar niet met elke verf. Het behandelen van vloertegels begint eigenlijk al ruim voor het verven. Voor tegelvloeren is een speciale primer nodig. Na de juiste voorbehandeling is het afwerken met tegelverf geen probleem meer.

Onderstaande artikelen geven inzicht in alles wat te maken heeft met vloertegels verven, tegelprimers en tegelverf. Aanbevolen voor iedereen die zelf een coating gaat aanbrengen. U kunt de artikelen het best al lezen voordat u tegelverf koopt.

Vloertegels verven: hoe doe je dat?
Vloertegels verven is een gemakkelijke, snelle en betaalbare manier om een tegelvloer op te frissen. Maar hoe doe je dat: tegels verven?

Vloertegels verven: 3 Tips voor een topresultaat
Vloertegels verven is gemakkelijker dan veel mensen denken. Toch zijn er een paar zaken waaraan je moet denken voordat je de tegelvloer van een vloercoating voorziet.

Vloertegels verven in betonlook
Tegels verven in betonlook is populair. Dat is prima mogelijk met vloercoatings van Inno Coatings. Lees hier hoe en met welke kleuren.

Vloertegels renoveren: tips en advies
Een tegelvloer renoveren kun je op verschillende manieren doen. De eenvoudigste en goedkoopste manier is het schilderen van vloertegels. Maar je moet natuurlijk wel weten waarop je moet letten.

Vloertegels ontvetten: kies niet zomaar een ontvetter
Vloertegels ontvetten kan met tal van producten. Toch zijn lang niet alle middelen even goed. Ga je tegels verven, is het belangrijk om een ontvetter te gebruiken van hoge kwaliteit.

Vloertegels impregneren: een slimme oplossing
Vloertegels impregneren doe je als je wilt voorkomen dat water door de tegels wordt opgenomen. Dit kan alleen bij poreuze tegels. Hier lees je waaraan je dan moet denken.

Vloertegels egaliseren: waarom en hoe
Een tegelvloer egaliseren heeft als gevolg dat het karakter van de tegels verdwijnt. Bij egalisatie wordt een vloer één vlak geheel. Dit geeft overigens wel nieuwe mogelijkheden.

Werkwijzer en coatings voor vloertegels verven
Dé stap-voor-stap handleiding voor wie vloertegels gaat verven. Inclusief productkeuze voor tegelverf en handige tips voor voorbehandeling en planning.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor tegelvloeren en beantwoordt alle vragen over de verwerking van tegelverf. Bel voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.