Vloeren Coatings | Inspiratie Blog

Maak kennis met de kleurtrends in vloerverf

Maak kennis met de kleurtrends in vloerverf Wordt het warm grijs, roodbruin of lichtblauw? Kleuren kiezen voor vloerverf is niet zo simpel. Want ja, er zijn even veel smaken als kleuren. Maar niemand wil de vloer een nieuwe coating geven en dan horen dat de kleur helemaal uit de mode is. Tijd om stil te staan bij de laatste kleurtrends in vloerverf in 2024!

Cementsluier verwijderen? Altijd doen!

Cementsluier verwijderen? Altijd doen! Cementsluier op uw vloer ontstaat bij het uitharden van de vloer waarbij cementdeeltjes naar het oppervlak komen. U herkent cementsluier als een grijswitte, doffe waas die achterblijft op de vloer na storten of gieten. Moet u deze weghalen en zo ja, hoe?

Waarom vloerverf soms niet hecht

Waarom vloerverf soms niet hecht Soms hecht vloerverf niet. Als dat gebeurt, is het vaak al kort na het verven. Er ontstaan scheuren, het oppervlak gaat bladderen en hele delen laten los. Dat is balen natuurlijk. Hoe kan dat? En hoe zijn hechtingsproblemen bij vloercoatings te voorkomen?

Epoxy vs. Polyurethaan: welke vloercoating moet ik kiezen?

Epoxy vs. Polyurethaan: welke vloercoating moet ik kiezen? Een 2-componenten vloercoating is de beste oplossing voor wie hoge eisen stelt aan duurzaamheid. Daarover zijn alle experts het eens. Heb je eenmaal voor dit type vloerverf gekozen, is de volgende vraag: wordt het een epoxy of polyurethaan vloercoating? Beide soorten bieden duurzaamheid en esthetische voordelen, maar ze verschillen op belangrijke punten. Hier leggen we uit in welke gevallen de ene beter is dan de andere.

Vloercoatings: ook voor muren!

Vloercoatings: ook voor muren! Betonverf, vloerverf en andere vloercoatings zijn veelzijdige producten. Zo kunnen ze ook worden gebruikt voor muren. Natte ruimtes als badkamers zijn zeer geschikt voor behandeling met betonverf, maar ook elders kan een coating op de muur.