Vloercoatings voor linoleum? Dat kan wel!

Vloercoatings voor linoleum? Dat kan wel!

"Met vloercoatings linoleum verven? Dat wordt niks!" "Marmoleum verven raden we af." Kent u dit soort uitspraken? Wij horen ze weleens. Maar ze kloppen niet. Kunststofvloeren zoals linoleum, pvc en vinyl zijn wel degelijk te verven. Maar dan wel met de juiste vloercoatings!

Het is een hardnekkig misverstand dat je linoleum niet kunt schilderen. Voor een deel komt dit door onwetendheid. En die vind je overal. Zelfs schilders en verfverkopers zeggen soms dat je kunststof vloeren niet kan verven.

Vroeger klopte dat ook. Althans, de kwaliteit van de verflaag was vaak ondermaats. Je kon ook toen vloerverf aanbrengen op linoleum, maar het resultaat was vaak matig. De verf liet snel los door hechtingsproblemen. Dat kwam doordat de verf niet in de ondergrond kon dringen: kunststof is niet poreus, anders dan bijvoorbeeld hout of beton. Scheuren en barsten waren het gevolg. En dus kwamen velen tot de slotsom dat er geen geschikte verf bestond voor dit type ondergrond.

Linoleum vloercoatings

Vloercoating linoleumTechnologie staat niet stil. De laatste jaren is er in Nederland een revolutionaire vloercoating ontwikkeld speciaal voor linoleum (vaak verkocht onder de merknaam Marmoleum), vinyl en pvc: de Inno Kunststof Coating.

Dit product heeft voor een kleine schokgolf gezorgd. Met deze verf, die zich op eigen kracht vastzet aan de ondergrond, krijgt een linoleumvloer wel een mooie, duurzame en krasvaste vloercoating.

Het product wordt intussen veel toegepast. Tot grote tevredenheid van de gebruikers. Lees hier hoe een auditieruimte in Amsterdam de vloer van een linoleum vloercoating voorzag.

Ontvetten, schuren, verven

Niet alleen hecht Inno Kunststof Coating even goed op linoleum als bijvoorbeeld beits op hout, het is ook een product dat heel gemakkelijk is aan te brengen. U hebt er geen primer voor nodig - iets wat bij de meeste andere ondergronden wel essentieel is.

Het enige wat u moet doen is de vloer goed reinigen en ontvetten. Ook daarvoor is er een speciaal product: de Inno Vloerstripper. Daarna even schuren en de kunststofverf kan erop. Voor het beste resultaat adviseren we minimaal twee lagen.

Meer weten over vloercoatings voor linoleum? Bel 06 - 26839279 voor persoonlijk advies.