Advies over garagevloer verven

Garagevloeren verschillen van andere vloeren. Een garagevloer verven is een karwei dat elke doe-het-zelver tot een goed einde kan brengen. Maar er zijn wel een paar zaken waarop gelet moet worden. Gewone vloercoating is niet altijd geschikt voor garages en showrooms. Bovendien is de ene garagevloer de andere niet. Ook bij de materiaalkeuze is het belangrijk de juiste afwegingen te maken.

Veel gestelde vragen over garagevloer verven:

 • Welke coating voor mijn garagevloer?
  Indien u overweegt uw garagevloer te voorzien van een garagecoating dan dient u eerst het type coating te bepalen. Daarnaast dient u te overwegen of u een één- of twee componenten product aan de slag gaat.
 • Waarom en welke garagevloercoating kiezen?
  Garagevloer coating is aantrekkelijk. De coating geeft de garage meteen een ander aanzicht. Waar u ook de garage voor gebruikt... in bijna alle gevallen verhoogd het de waarde van uw garage
 • Vetvlekken op mijn garagevloer?
  Mochten er olie of vetvlekken op/in uw bestaande garagevloer zitten dan moet u hier aandacht aan besteden. Vetvlekken op uw garagevloer moeten echt weg.
 • Betonverf als garagevloercoating, kan dat?
  Een garagevloer coating stelt hoge eisen aan een betonverf. De betonverf-belasting is hoog en divers. Een garagevloer coating heeft doorgaans meer functies dan alleen een auto parkeren. Er is opslag, er staan fietsen. Er is een werkbank wellicht. Veelal is men er ook minder voorzichtig dan in een woonkamer.
 • Waarom een vloeistofdichte coating op mijn garagevloer?
  Indien u uw garagevloer gaat voorzien van een coating kunt u voor een product kiezen dat er voor zorgt dat uw vloer vloeistofdicht wordt. Een vloeistofdichte vloer betekend niet dat deze zo dicht is als een zwembad maar houdt meer in dat deze een vochtvaste beschermlaag heeft tegen vocht, zuren, vetten, oliën of zelfs chemicaliën
 • Een garagecoating in een autowerkplaats?
  Bent u op zoek naar de ideale vloeroplossing voor uw autowerkplaats? Regelmatig worden wij gevraagd voor het geven van advies of leveren van garagecoatings voor de vloer van een werkplaats.
 • Bestaande verflagen en een nieuwe garagecoating?
  Bent u van plan een garagecoating aan te brengen op een reeds eerder geverfde of gecoate garagevloer? Een coating aanbrengen op een bestaande verf- of coatinglaag vraagt om een aantal extra voorbereidingen.
 • Garagecoating in uw wasstraat, kan dat?
  De vloeren en wanden van een wasstraat zijn vaak een verzamelplaats voor vuil en schimmels. Een garagecoating is dan ook een goede oplossing voor gebruik in de wasstraat!
 • Garagevloer coating met antislip
  Hoe gladder de garagevloer hoe meer kans op gladheid. Deze gladheid ontstaat met name zodra de garagevloer nat of vettig wordt.
 • Wat is de droogtijd van een garagecoating?
  Wanneer we het over droogtijd hebben is er snel sprake van verwarring. Er zijn verschillende fasen waar u mee te maken krijgt indien u uw garagecoating gaat aanbrengen. Zo is er namelijk de droogtijd van een tussenlaag en de droogtijd van de toplaag.